Gå til forsiden
Bankoverførserl Dankort betaling Viabill betaling
Vareantal 0 Varer
Varebeløb 0,00 Dkk
Gå til varekurv >>  
 
 
Gå til Forsiden Alufælge Sommerdæk og Vinterdæk Sænkningssæt Stålfælge med dæk Tilbehør til Dæk og Fælge Kundecenter Kontakt ArtCars
Information og Support
  - Velkommen
  - Generel Info
  - Kør Sikkert om Vinteren
  - Regler for vinterdæk Europa
  - Sommerdæk
  - Vinterdæk
  - De 3 dæktyper
  - Sommerdæk Hvornår?
  - Vinterdæk Hvornår ?
  - Hvordan skifter man hjul?
  - Loadindex Oversigt
  - Indpresningsdybde
  - Dæktryk
  - Pas på dine dæk!
  - Brug af momentnøgle
  - Hvad er TPMS Ventiler
  - Krydsmål / Hulafstand
  - Sænkning og Sænkningssæt
  - Rengøring af alufæge
  - Historien bag alufælge
  - Find de rigtige alufælge
Dæk og Alufælge
  - Bridgestone dæk
  - Continental dæk
  - Falken dæk
  - Goodyear dæk
  - Michelin dæk
  - Pirelli dæk
  - Sumitomo dæk
  - ALUTEC alufælge
  - ATS alufælge
  - Ronal alufælge
  - CMS alufælge
  - WheelWorld alufælge
  - Performance Wheels
  - Speedline Corse Alufælge
Produkter
  - Billige Alufælge med Dæk
  - Billige Stålfælge med vinterdæk
  - Continental TS 860 Vinterdæk
  - Falken Azenis FK510
  - Vinterdæk med fælge
  - Sumitomo er det samme som Falken
Spændende Links
  - EB Værktøj

Rengøring af alufælge

Rengøring af alufælge

Hvordan får du den bedste og nemmeste rengøring af alufælge ?

Her har vi samlet lidt råd og vejledlening til rengøring af alufælge. Så kan du nemmere holde dine alufælge rene og sørge for at de forbliver flotte.

Der findes et utal af gåde husråd til hvordan du kan vedligeholde og rengøre alufælge. Ikke alle af dem er lige gode og nogen er nok mere nytteløse. Ikke desto mindre er der råd der virker for den ene, mens det er noget pjat for den anden. Vi beskriver her hvordan du får det bedste resultat.

Rengøring af alufælge i vaskehallen!

Det er sjældent at en vaskehal kan gøre dine alufælge rigtig ren, grunden er at en automatiseret vaskehal ikke kan tage højde for de mange mønstre, former og størrelser alufælge kan have. Det er enten børste der renser overfladen eller en højtryksrenser der prøve at skyde skidtet af. Ingen af løsningerne er virkelig effektive og du vil dermed tit opleve at kun fronten på alufælgen er nogenlunde ren.

For at få det bedste resultat i en vaskehal bliver du nok nød til at gribe til kemiske våben. En god fælgrens sprøjtes på inden du kører inden i vaskehallen, det er en god ide at lade det trække en 5 min. Herefter vil skidtet være løsnet og kunne skylles af med rent vand. Faren ved at bruge en fælgrens kan være at den også angriber overfladen på alufælgen. Her skal man læse vejledningen grundig inden man anvender den.

Manuel rengøring af alufælge hjemme i indkørslen

Der er stadig mange der vasker deres bil i hånden, da det slider en del mindre på lakken. Er du en af dem, så vasker du uden tvivl også dine alugfælge i hånden.

En manuel vask af både bil og alufælge tager altid noget mere tid, men gøres det rigtig er resultatet også langt flottere. For at rengøre dine alufælge bedst mulig, kan du anvende forskellige midler. En af de helt nemme er af bruge noget sulfo (opvaskemiddel). Det løsner fedt og snavs effektivt uden at koste ret meget. Forudsætningen for at bruge sulfo, er at fælgen ikke er voldsom beskidt, desuden tager sulfo ikke asfalt og fastbrændt bremsestøv. Dermed er sulfo en god løsning hvis du vasker dem tit eller til at bløde dem op med.

For virkelig at gøre dine alufælge 100% rene, er denbedste løsning at gribe til de kemiske våben. Det er svært at komme uden om en god fælgrens, hvis de virkelig skal være rene. Med en fælgrens sprøjtes væsken i de fleste tilfælde på alufælgen, hvorefter det skal have lov at trække. Når det har siddet en 5-10 min kan du tit blot skylle skidtet af med rent vand. Der skal her siges at lader man nogle produkter sidde for længe kan de skade overfladen. Er der stadig skidt på fælgen efter behandlingen kan den evt. gentages.

Der findes i dag en masse forskellige typer fælgrens. Det er langt fra kun de kendte mærker som Sonax og Alaska der byder ind med gode produkter. Til fælles er ved de fleste, at de indeholder syre. Det er derfor en god ide at være forsigtig med produkterne.

Ved at holde dine alufælge rene, forbliver overfladen pænere og stærkere. Rengøringen er mest for det optiske, selv alufælgen lider sjældent under at være beskidt. Det er dog langt nemmere at håndtere og montere en ren alufælge. Ydermere kan skidt være med til at løsne påklæbede blylodder, så fælgen kommer ud af balance.

Alternative måde!

Der findes mange meninger, mange gode råd og mange ideer. Nogle gør deres fælg ren i brun sæbe, andre i ajax eller vinduerens, nogle i autoshampoo osv. Der findes virkelig mange måde at gøre det på. Alt efter hvor beskidt dine alufælge er, så kan de forskellige tricks og tips være ganske effektive. Dog er der ingen tvivl om at de langt fra er så effektive som en god fælgrens.

Har du tålmodigheden og elsker bruge knofedt, er sæbe eller sulfo en ganske god og billig løsning. Når du skiftet dine alufælge mellem vinter/sommer, har du rig mulighed for at komme ind i alle hjørner og kanter. I sådan et tilfælge kan en stiv børste og noget opvaskemiddel være nok til at få dem flotte med, det kræver dog typisk en del arbejde.

Facit for rengøring af alufælge!

Facit for rengøring af alufælge er helt klart at den nemmeste og bedste måde er med fælgrens. Fælgrens kan købes i de fleste byggemarkeder eller biltilbehørs forretninger. Det koster ikke alverden og gør arbejdet meget nemmere. Den eneste ulempe kan være belastningen på naturen. Da indholdet for det meste er kemisk fremstillet og af meget stærk natur, så vil det ikke være specielt sundt for miljøet.

En af de steder vi kan anbefale er gopleje.dk. Deres alurens er det samme som mange proffesionelle bruger

Vores Kontakt informationer
Alufælge mærker:
ATS
CMS
Ronal
Performance Wheel
Speedline
Tomason
Wheelworld
Dæk mærker:
Continental
Michelin
Bridgestone
Falken
Dunlop
Goodyear
Pirelli
Kundecenter:
Handelsbetingelser
Information og viden
Dæk Anbefaler
Dækberegner
Tracking og Ordrestatus
Retur og Reklamation
Support Forum
Betal med Viabill
Kontakt
Sitemaps
Modeller til Alufælge
Stålfælge oversigt
Sænkningssæt udvalg
Biloversigt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

webshop mærket betal med dankort betal med Viabill ArtCars på Youtube ArtCars på Instagram ArtCars på LinkedIN ArtCars på Facebook