Gå til forsiden
Bankoverførserl Dankort betaling Viabill betaling
Vareantal 0 Varer
Varebeløb 0,00 Dkk
Gå til varekurv >>  
 
 
Gå til Forsiden Alufælge Sommerdæk og Vinterdæk Sænkningssæt Stålfælge med dæk Tilbehør til Dæk og Fælge Kundecenter Kontakt ArtCars
Information og Support
  - Velkommen
  - Generel Info
  - Kør Sikkert om Vinteren
  - Regler for vinterdæk Europa
  - Sommerdæk
  - Vinterdæk
  - De 3 dæktyper
  - Sommerdæk Hvornår?
  - Vinterdæk Hvornår ?
  - Hvordan skifter man hjul?
  - Loadindex Oversigt
  - Indpresningsdybde
  - Dæktryk
  - Pas på dine dæk!
  - Brug af momentnøgle
  - Hvad er TPMS Ventiler
  - Krydsmål / Hulafstand
  - Sænkning og Sænkningssæt
  - Rengøring af alufæge
  - Historien bag alufælge
  - Find de rigtige alufælge
Dæk og Alufælge
  - Bridgestone dæk
  - Continental dæk
  - Falken dæk
  - Goodyear dæk
  - Michelin dæk
  - Pirelli dæk
  - Sumitomo dæk
  - ALUTEC alufælge
  - ATS alufælge
  - Ronal alufælge
  - CMS alufælge
  - WheelWorld alufælge
  - Performance Wheels
  - Speedline Corse Alufælge
Produkter
  - Billige Alufælge med Dæk
  - Billige Stålfælge med vinterdæk
  - Continental TS 860 Vinterdæk
  - Falken Azenis FK510
  - Vinterdæk med fælge
  - Sumitomo er det samme som Falken
Spændende Links
  - EB Værktøj

Find de rigtige alufælge til din bil

Find de rigtige alufælge til din bil

Når du skal finde de rigtige alufælge til din bil er der et par ting du skal være opmærksom på!

Det kan være svært at finde de rigtige alufælge til din bil, der er forskellige ting man skal være opmærksom på. Vores smarte søgemaskine gør det nemt at få en lyste over de alufælge der kan sættes på bilen. Der kan dog stadig være et par småting man skal være opmærksom på.

Listen over de alufælge der passer på din bil, vores side giver dig, er stort set altid helt korrekt. Der kan dog være nogle tilfælde hvor den automatiserede process fejler. En af problemerne kan være forstørrede bremser, sænkning eller en speciel bil model. Her kan det være en fordel af lave et dobbelt tjek ved at kontakte os.

Oversigten kan til tider også præsentere dig med den samme alufælge flere gange. Forskellen på dem er stort set altid ET værdien. ET er indpresningsdybden og betyder, kort fortalt, hvad offset på alufælgen er i forhold til bilens nav. Tallet kan svinge med helt op til omkring 10, hvilket er antal milimeter den sidder længere inde eller ude. Jo lavere ET tallet er, jo længere kommer alufælgen ud mod skærmen. Jo lavere det er, jo længere kommer alufælgen ind i skærmkassen. For at blive lidt klogere på indpresningsdybde kan du læse mere ved at trykke her.

Hvilken ET skal jeg så vælge ?

Spørgsmålet når er så, hvilken model skal jeg vælge. Skal det være med lav eller høj ET. Når du kan vælge en alufælge med forskellig ET, er det fordi begge modeller vil passer på bilen. Vil du have fælgen længst muligt ud til skærmkanten, så er det med at vælge den laveste ET. Du skal dog lige være opmærksom på hvor bred alufælgen er. Bilens fortrukne ET er baseret på den fælg fabrikken har udstyret den med fra ny. Har de f.eks. monteret en 6,5" x 16" med ET 40, så vil en 7" x 17" med ET 40 passe uden problemer. Vil du dog have en 8,5" x 18" kan det være det er en fordel med en lidt lavere ET så den kommer ud. Dermed modvirker du at fælgen vil gå imod ved skarpe sving. Man kan komme langt med at måle med et målebånd for at se hvor meget plads der i skærmkassen og ud til skærmkanten.

Vægten på din bil kan have en betydning for valget af alufælge!

For de fleste biler betyder vægten ikke så meget når du skal vælge alufælge. Kører du dog i en kassevogn eller el-bil med tunge batterier kan vægten have en indflydelse. Alufælge har altid en maks vægt de må bære, her skal man ved tunge biler tage det tungeste akseltryk med i beregningen. Har du f.eks. en kassevogn med et akseltryk på 1600 kg, så skal hver alufælge kunne bære 800 kg. Vores webside kan desværre ikke oplyse vægtgodkendelse på de forskellige alufælge, ydermere har vi heller ikke gemt de data på bilerne. Du skal derfor være opmærksom på det, hvis du f.eks. er indehaver af en Transporter eller Tesla.

Ud over at fælgen skal kunne holde til bilens vægt, så skal du også være opmærksom på at de dæk du monterer har en den korrekt loadindex. Du kan se en oversigt på hvad loadindex talet betyder ved at trykke her.

Akseltryk på din bil kan du normalt se i instruktionsbogen. Hvis ikke du kan finde det der kan ved nogen biler stå på registreringsattesten, finder du heller ikke noget her, så prøv google eller din bilforhandler. Når du har fået akseltrykket er det blot at dividere med 2, så har du den vægt hver alufælge og dæk skal kunne bære. Husk du skal gå ud fra det højeste akseltryk (den kan være forskellig for og bag).

Overfladen på alufælgen!

En sidste ting, der er knap så vigtig, er overfladen på alufælgen. Hvis det er en alufælge der kun skal bruges til sommerdæk kan du vælge frit. Skal din alufælge dog bruges til vinterdæk skal du være lidt mere opmærksom på hvad overflade den har.

Alufælge med poleret overflade er de sidste år blevet meget populære. De giver et lidt mere luksuriøst look end den klassiske lakerede model. Typisk er de en kombination af f.eks. sort og poleret. Disse alufælge er ikke så gode til brug om vinteren. Den polerede overflade er ikke så godt beskyttet som den lakerede. Derfor kan salt og frost gøre overfladen grim. De starter med at de bobler lidt i kanterne, senere skaller der mere og mere af.

Vores Kontakt informationer
Alufælge mærker:
ATS
CMS
Ronal
Performance Wheel
Speedline
Tomason
Wheelworld
Dæk mærker:
Continental
Michelin
Bridgestone
Falken
Dunlop
Goodyear
Pirelli
Kundecenter:
Handelsbetingelser
Information og viden
Dæk Anbefaler
Dækberegner
Tracking og Ordrestatus
Retur og Reklamation
Support Forum
Betal med Viabill
Kontakt
Sitemaps
Modeller til Alufælge
Stålfælge oversigt
Sænkningssæt udvalg
Biloversigt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

webshop mærket betal med dankort betal med Viabill ArtCars på Youtube ArtCars på Instagram ArtCars på LinkedIN ArtCars på Facebook