Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Gå til forsiden
Dankort betaling MobilePay betaling Visa / Visa Electron betaling Mastercard betaling Maestro betaling Viabill betaling
Vareantal 0 Varer
Varebeløb 0,00 Dkk
Gå til varekurv >>  
FORSIDE       ALUFÆLGE       DÆK       DÆK TIL BILMODEL        SÆNKNINGSSÆT       STÅLFÆLGE       TILBEHØR       SHOWROOM       INFO SIDER       KUNDECENTER       KONTAKT
Information og Support
  - Velkommen
  - Generel Info
  - Find de rigtige dæk
  - Find de rigtige alufælge
  - Dækstørrelse Guide
  - Kør Sikkert om Vinteren
  - Regler for vinterdæk Europa
  - Sommerdæk
  - Vinterdæk
  - Helårsdæk
  - Er helårsdæk gode nok ?
  - Forskel Sommerdæk / Vinterdæk
  - De 3 dæktyper
  - UHP Dæk
  - Sommerdæk Hvornår?
  - Vinterdæk Hvornår ?
  - Hvordan skifter man hjul?
  - Hvilke fælge passer til min bil ?
  - Alufælge til varevogn
  - Alufælge til Elbiler
  - Dæk til Tesla og Elbiler
  - Loadindex Oversigt
  - Indpresningsdybde
  - Centreringsringe
  - Dæktryk
  - Dæk mønsterdybde
  - Pas på dine dæk!
  - Dæk med fælgbeskyttelse
  - Alder på dæk
  - Brug af momentnøgle
  - TPMS Ventiler & Sensorer
  - Krydsmål / Hulafstand
  - Sænkning og Sænkningssæt
  - Rengøring af alufæge
  - Historien bag alufælge
Dæk og Alufælge
  - Barum Dæk
  - Bridgestone dæk
  - Continental dæk
  - Falken dæk
  - Goodyear dæk
  - Michelin dæk
  - Pirelli dæk
  - Sumitomo dæk
  - ALUTEC alufælge
  - ATS alufælge
  - CMS alufælge
  - GMP Wheels
  - Performance Wheels
  - Platin Wheels Alufælge
  - RIAL alufælge
  - Ronal alufælge
  - Speedline Corse Alufælge
Produkter
  - Billige Alufælge med Dæk
  - Billige Stålfælge med vinterdæk
  - Billigste dæk - ikke de dårligste
  - Continental TS 860 Vinterdæk
  - Continental WinterContact TS 870
  - Falken Azenis FK510
  - Falken Azenis FK520
  - Falken Azenis RS820
  - Falken HS01 Vinterdæk
  - Falken HS02 Vinterdæk
  - Falken HS02 Pro Vinterdæk
  - Vinterdæk med fælge
  - Vinterdæk med stålfælge
  - Sumitomo er det samme som Falken
  - Sommerdæk Test 2021
  - Vinterdæk test 2020
  - Vinterdæk test 2021
  - Køb TPMS ventiler billigt

Find de rigtige alufælge til din bil

Find de rigtige alufælge til din bil

Når du skal finde de rigtige alufælge til din bil er der et par ting du skal være opmærksom på!

Det kan være svært at finde de rigtige alufælge til din bil, der er forskellige ting man skal være opmærksom på. Vores smarte søgemaskine gør det nemt at få en liste over de alufælge der kan sættes på bilen. Der kan dog stadig være et par småting man skal være opmærksom på.

Listen over de alufælge der passer på din bil, vores side giver dig, er stort set altid helt korrekt. Der kan dog være nogle tilfælde hvor den automatiserede process fejler. En af problemerne kan være forstørrede bremser, sænkning eller en speciel bil model. Her kan det være en fordel af lave et dobbelt tjek ved at kontakte os.

Oversigten kan til tider også præsentere dig med den samme alufælge flere gange. Forskellen på dem er stort set altid ET værdien. ET er indpresningsdybden og betyder, kort fortalt, hvad offset på alufælgen er i forhold til bilens nav. Tallet kan svinge med helt op til omkring 10, hvilket er antal milimeter den sidder længere inde eller ude. Jo lavere ET tallet er, jo længere kommer alufælgen ud mod skærmen. Jo højere det er, jo længere kommer alufælgen ind i skærmkassen. For at blive lidt klogere på indpresningsdybde kan du læse mere ved at trykke her.

Hvilken ET skal jeg så vælge ?

Spørgsmålet er så, hvilken model skal jeg vælge. Skal det være med lav eller høj ET. Når du kan vælge en alufælge med forskellig ET, er det fordi begge modeller vil passer på bilen. Vil du have fælgen længst muligt ud til skærmkanten, så er det med at vælge den laveste ET. Du skal dog lige være opmærksom på hvor bred alufælgen er. Bilens fortrukne ET er baseret på den fælg fabrikken har udstyret den med fra ny. Har de f.eks. monteret en 6,5" x 16" med ET 40, så vil en 7" x 17" med ET 40 passe uden problemer. Vil du dog have en 8,5" x 18" kan det være det er en fordel med et lidt højere / lavere ET så den ikke kommer ud over skærmen eller går imod inder skærmen ved skarpe sving. Man kan komme langt med at måle med et målebånd for at se hvor meget plads der i skærmkassen og ud til skærmkanten.

Find de rigtige alufælge til din bil 2

Vægten på din bil kan have en betydning for valget af alufælge!

For de fleste biler betyder vægten ikke så meget når du skal vælge alufælge. Kører du dog i en kassevogn eller el-bil med tunge batterier kan vægten have en indflydelse. Alufælge har altid en maksimal vægt de må bære, her skal man ved tunge biler tage det tungeste akseltryk med i beregningen.

Har du f.eks. en kassevogn med et akseltryk på 1600 kg, så skal hver alufælge kunne bære minimum 800 kg. Vores webside kan desværre ikke oplyse vægtgodkendelse på de forskellige alufælge, ydermere har vi heller ikke gemt de data på bilerne. Du skal derfor være opmærksom på det, hvis du f.eks. er indehaver af en Transporter eller Tesla.

Grunden til dette er at disse data kan ændre sig alt efter dæk der skal monteres på til den pågældende bil. Dette kan ændre lidt i de værdier. Det hele afhænger typisk af en TÜV godkendelse, og tests der viser hvad fælgen kan i de forskellige sammensætninger. Her kan du blot kontakte os, så undersøger vi om den fælge du har funder i vores udvalg passer på din bil.

Ud over at fælgen skal kunne holde til bilens vægt, så skal du også være opmærksom på at de dæk du monterer har en den korrekt loadindex. Du kan se en oversigt på hvad loadindex talet betyder ved at trykke her.

Højeste akseltryk på din bil kan du normalt se i instruktionsbogen eller i dørsiden på førersiden. Hvis ikke du kan finde det der kan ved nogen biler stå på registreringsattesten, finder du heller ikke noget her, så prøv google eller kontakt din bilforhandler / artcars. Når du har fået akseltrykket er det blot at dividere med 2, så har du den vægt hver alufælge og dæk skal kunne bære.

Husk du skal gå ud fra det højeste akseltryk (den kan være forskellig for og bag).

Find de rigtige alufælge til din bil 3

Overfladen på alufælgen!

En sidste ting, der er knap så vigtig, er overfladen på alufælgen. Hvis det er en alufælge der kun skal bruges til sommerdæk kan du vælge frit. Skal din alufælge dog bruges til vinterdæk skal du være lidt mere opmærksom på hvad overflade den har.

Alufælge med poleret overflade er de sidste år blevet meget populære. De giver et lidt mere luksuriøst look end den klassiske lakerede model. Typisk er de en kombination af f.eks. sort og poleret. Disse alufælge er ikke så gode til brug om vinteren. Den polerede overflade er ikke så godt beskyttet som den lakerede. Derfor kan salt og frost gøre overfladen grim. De starter med at de bobler lidt i kanterne, senere skaller der mere og mere af.

 
Reklamer
artcars.dk
 
Alufælge mærker:
Alutec
ATS
Brock
CMS
GMP
Platin
Rial
Ronal
Speedline
Dæk mærker:
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Goodyear
Michelin
Pirelli
Sumitomo
Kundecenter:
Handelsbetingelser
Information og viden
Dæk Anbefaler
Dækberegner
Tracking og Ordrestatus
Retur og Reklamation
Betal med Viabill
Kontakt
Nyhedsbrev
Sitemaps
Modeller til Alufælge
Stålfælge oversigt
Sænkningssæt udvalg
Biloversigt

Modtag vores nyhedsbrev med Tips, Nyheder & Tilbud

Alutec Alufælge ATS Alufælge Brock Alufælge CMS alufælge GMP alufælge Platin alufælge Rial Alufælge Ronal Alufælge Speedline Corso Alufælge

 

webshop mærket   ArtCars på Youtube ArtCars på Instagram ArtCars på LinkedIN ArtCars på Facebook ArtCars på Tik Tok
© Copyright ArtCars.dk. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt. Powered by Intelitech Web.
betal med Dankort betal med MobilePay betal med VISA betal med Mastercard betal med Maestro betal med Viabill betal med Bankoverførsel betal med JCB