Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Gå til forsiden
Dankort betaling MobilePay betaling Visa / Visa Electron betaling Mastercard betaling Maestro betaling Viabill betaling
Vareantal 0 Varer
Varebeløb 0,00 Dkk
Gå til varekurv >>  
FORSIDE       ALUFÆLGE       DÆK       DÆK TIL BILMODEL        SÆNKNINGSSÆT       STÅLFÆLGE       TILBEHØR       SHOWROOM       INFO SIDER       KUNDECENTER       KONTAKT
Information og Support
  - Velkommen
  - Generel Info
  - Find de rigtige dæk
  - Find de rigtige alufælge
  - Dækstørrelse Guide
  - Kør Sikkert om Vinteren
  - Regler for vinterdæk Europa
  - Sommerdæk
  - Vinterdæk
  - Helårsdæk
  - Forskel Sommerdæk / Vinterdæk
  - De 3 dæktyper
  - UHP Dæk
  - Sommerdæk Hvornår?
  - Vinterdæk Hvornår ?
  - Hvordan skifter man hjul?
  - Hvilke fælge passer til min bil ?
  - Alufælge til varevogn
  - Alufælge til Elbiler
  - Dæk til Tesla og Elbiler
  - Loadindex Oversigt
  - Indpresningsdybde
  - Centreringsringe
  - Dæktryk
  - Dæk mønsterdybde
  - Pas på dine dæk!
  - Dæk med fælgbeskyttelse
  - Alder på dæk
  - Brug af momentnøgle
  - TPMS Ventiler & Sensorer
  - Krydsmål / Hulafstand
  - Sænkning og Sænkningssæt
  - Rengøring af alufæge
  - Historien bag alufælge
Dæk og Alufælge
  - Barum Dæk
  - Bridgestone dæk
  - Continental dæk
  - Falken dæk
  - Goodyear dæk
  - Michelin dæk
  - Pirelli dæk
  - Sumitomo dæk
  - ALUTEC alufælge
  - ATS alufælge
  - CMS alufælge
  - GMP Wheels
  - Performance Wheels
  - Platin Wheels Alufælge
  - RIAL alufælge
  - Ronal alufælge
  - Speedline Corse Alufælge
Produkter
  - Billige Alufælge med Dæk
  - Billige Stålfælge med vinterdæk
  - Billigste dæk - ikke de dårligste
  - Continental TS 860 Vinterdæk
  - Continental WinterContact TS 870
  - Falken Azenis FK510
  - Falken Azenis FK520
  - Falken HS01 Vinterdæk
  - Falken HS02 Vinterdæk
  - Falken HS02 Pro Vinterdæk
  - Vinterdæk med fælge
  - Vinterdæk med stålfælge
  - Sumitomo er det samme som Falken
  - Sommerdæk Test 2021
  - Vinterdæk test 2020
  - Vinterdæk test 2021
  - Køb TPMS ventiler billigt

Hvilke fælge passer til min bil ?

Hvilke fælge passer til min bil ?

Vil du gerne have nye alufælge på bilen, er det første spørgsmål. Hvilke fælge passer på min bil ? Og det kan hurtigt blive et større problem end du havde regnet med. Specielt hvis du har en helt bestemt fælge du gerne vil have monteret.

Når en producent producerer en ny fælge, laves den ikke altid i alle størrelse, passende til alle biler. Det kan der værre forskellige grunde til, en af dem kan være at det pågældende design typisk er brugt ved et bestemt mærke eller model. Man har tit set designs der kun bruges af f.eks. Mercedes, Audi, BMW, Ford, Peugeot, Toyota osv. Dermed produceres de måske kun nogle enkelte hulafstande og 1 eller 2 indpresningsdybder (ET). Afviger disse fra din bil, er det nærmest umuligt at få dem monteret. 

Der findes dog nogle enkelt tricks, der gør at fælge med forskellig ET eller hulafstand fra din bil kan komme til at passe alligevel. En af de mest brugte for at ændre på ET er en afstandskive eller "spacer" som de også kaldes. Her sætter man en skive mellem hjul og nav, der gør at fælge kommer længere ud. Hulafstanden er noget mere vanskelig, her skal du evt. benytte dig af koniske bolte eller slingrebolte. Disse kan du sjældent ændre meget mere end nogle milimeter. Skal der en stor ændring til, er en adapter nok den eneste udvej. 

Hvad skal du være opmærksom på ?

Herunder lister vi en række punkter du bør være opmærksom på når du skal finde de rigtige fælge. Det er antal bolte, boltafstand, indpresningsdybde, størrelse på fælge og nav hul. Vores søgemaskine afhjælper dig med mange af problemerne ved at vise dig de fælge der passer til din bil. Det er dog en god ide at hvide hvad de forskellige tal og værdier står for.

Hvilke fælge passer til min bil ? 2

1. Antal bolthuller

Antal bolthuller er nemt at finde ud af. Du tæller blot dem der er på din bil. Det kan være 3, 4 eller 5. Enkelte biler kører endda med 6 bolte, det er dog typisk varevogne. 

2. Boltafstand

Boltafstand er ikke helt så nem lige at se, der skal du nok have fat i et målebånd. Du kan også tjekke boltafstand på din bil ved at finde den i vores alufælge søgemaskine. Hvor du også får vist hvilke fælge der passer på din model. For at måle aftanden korrekt kan du læse mere om boltafstand / hulafstand ved at trykke her

3. Indpresningsdybde / ET

Indpresningsdybde kaldet også ET, det er en værdi der viser offset af fælgen, på det punkt hvor den rammer nav og til center på fælgen. Du kan læse mere om hvad indpresningsdybde er ved at trykke her. Hurtigt fortalt vil fælgen bevæge sig indad hvis ET værdien stiger, og ud ad hvis du sænker den. Har din drømmefælge for høj en indpresningsdybde, så kan du sætte en "spacer" på for at få den til at passe. Har en fælge en ET på 30, så kan du med en 10 mm spacer ændre dens ET til 20. 

4. Nav Hul

Nav hullet er det store hul i modten af fælgen. Dette kan afvige. Ved nogle fælge passer det direkte på din bil, ved andre fælge vil det være større. Er det større end på din bil, kan det indsættes en centreringsring, for at gøre hullets diameter mindre. Dermed vil den så passe på din bil. Har din bil en større nav end fælgens, så ser det nok skidt ud, så vil du ikke kunne få den monteret. 

5. Bredde og diameter

Det er vigtigt at gøre sig tanker om hvor store alufælge du vil sætte på bilen. Ligeledes skal man også være realistisk. Det vil nok ikke være muligt at sætte 20" fælge på en VW UP, omvendt passer 15" nok heller ikke på en Mercedes S-klasse. Grunden her er at der naturligvis fysisk skal være plads til fælge, og den skal også kunne gå fri af bremser og nav. Ved de fleste biler er der minimum/maksimum diameter du kan anvende. Hvilket også er den nemmeste dimension at forholde sig til. Det næste er fælgens bredde. For 17" fælge er de fleste fælge f.eks. 7" - 7,5" bredde, ved 18" er det mere 7,5" - 8". Det vil sige at de også blive breddere jo større diameter du vælger. Det kommer nok næppe bag på nogen, da tingene jo skal passe sammen. 

Det man her dog skal være opmærksom på er at nogle modeller er noget breddere. Du kan godt få en 18" der f.eks. er 9" bred. Det kan give komplikation ved nogle biler, da der så ikke plads nok til den inde i skærmen. Det kan også betyde at den bliver for bred til det dæk bilen bør køre på.

Det er dog en god ide at tjekke op på, hvilke dimension din bil bør køre med. 

Spørgsmål til alufælge ?

Sidder du med nogle spørgsmål der ikke helt blevet besvaret eller er du stadig i tvivl, så er du velkommen til at kontakte Artcars.dk - TRYK HER.

 
Reklamer
artcars.dk
 
Alufælge mærker:
Alutec
ATS
Brock
CMS
GMP
Platin
Rial
Ronal
Speedline
Dæk mærker:
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Goodyear
Michelin
Pirelli
Sumitomo
Kundecenter:
Handelsbetingelser
Information og viden
Dæk Anbefaler
Dækberegner
Tracking og Ordrestatus
Retur og Reklamation
Betal med Viabill
Kontakt
Nyhedsbrev
Sitemaps
Modeller til Alufælge
Stålfælge oversigt
Sænkningssæt udvalg
Biloversigt

Modtag vores nyhedsbrev med Tips, Nyheder & Tilbud

Alutec Alufælge ATS Alufælge Brock Alufælge CMS alufælge GMP alufælge Platin alufælge Rial Alufælge Ronal Alufælge Speedline Corso Alufælge

 

webshop mærket   ArtCars på Youtube ArtCars på Instagram ArtCars på LinkedIN ArtCars på Facebook ArtCars på Tik Tok
© Copyright ArtCars.dk. Alle billeder og tekster på websitet er copyright beskyttet og al kopiering uden særlig tilladelse er forbudt. Kopiering og affotografering af websiden med salg for øje er forbudt iflg. ophavsretsloven § 1 og 2. Vedkommende der overtræder dette vil iflg. § 38 blive afkrævet vederlag og retsforfulgt. Powered by Intelitech Web.
betal med Dankort betal med MobilePay betal med VISA betal med Mastercard betal med Maestro betal med Viabill betal med Bankoverførsel betal med JCB